Iată încă o veste bună pentru cinematografia noastră, încă în dezvoltare:

Cinematografia romaneasca participa cu patru filme, doua scurtmetraje si doua lungmetraje, la cea de-a 59-a editie a Festivalului de Film de la Berlin, eveniment care are loc in perioada 5-15 februarie.

Cinematografia romaneasca va fi reprezentata la cea de-a 59-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, atat prin filme de lung si scurt metraj, cat si prin prezenta Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) / Romanian Film Promotion. Pentru al patrulea an, APFR este prezenta la Berlin cu un proiect de promovare a cinemaului romanesc si va organiza in cadrul Berlinale Film Market, un stand de prezentare romanesc.

Lungmetrajul “Katalin Varga”, o coproductie Romania-Anglia-Ungaria, in regia britanicului Peter Strickland, va concura, alaturi de alte 25 de filme, pentru marele premiu al competitiei, “Ursul de Aur”.

Un alt film romanesc, mult-asteptatul debut in lung-metraj al regizorului Radu Jude, “Cea mai fericita fata din lume”, a fost selectat in sectiunea Forum. Avand la baza un scenariu scris de Radu Jude impreuna cu Augustina Stanciu, aceasta coproductie Hi Film Productions si Circe Films spune povestea Deliei, o adolescenta care a castigat o masina la un concurs de etichete dar pentru care, fericitul eveniment, se transforma rapid intr-un cosmar al lipsei de comunicare. Filmul a avut premiera la festival in data de 7 februarie.

Ceea ce la inceput parea sa fie un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familei vor fi reanalizate, atat de “fericita” castigatoare, cat si de parintii ei. Bugetul total al filmului este de 650.000 euro.

In cadrul programului scurt-metrajele Berlinale Shorts amintim “Bric-Brac”, de Gabriel Achim (18 min) si “Renovare”, de Paul Negoescu (24 min.

Documentarul ‘Ioane, cum este la constructii?’, in regia Sabinei Pop, va fi prezentat la festival in cadrul programului “Primavara dupa iarna”.

Informaţie preluată integral de pe http://www.cinemarx.ro

Anunțuri